Over ons bedrijf

Ontstaan

Sinds meer dan 140 jaar maakt Verhoest landbouwmachines en verwierf uitstekende naam bij omliggende landbouwers. Het bedrijf is reeds sterk meegeëvolueerd met de vraag. Het aanbod werd uitgebreid met preirooimachines, peelmachines, wasmachines en -planters aanhangwagens of hydraulische spuitmachines.

Opzet bij ontwerp is steeds het vereenvoudigen van het werk op het land. Een luisterend oor bij omliggende landbouwers zorgt voor functionele machines die overal in Europa jaren probleemloos werken.

Eigen fabricatie en het steeds zoeken naar nieuwe methodes garanderen een constante kwaliteit die overal geprezen wordt.Een permanente servicedienst zorgt ervoor dat problemen snel opgelost worden.

Historiek

01. 1869

Pieter Verhoest, actief als smid te Rumbeke, ging zich toeleggen op het bouwen van landbouwmachines. Enige tijd later begon ook zoon Henry mee in de zaak.

02. 1937

Tussen de twee oorlogen werd het bedrijf overgenomen door Gebroeders Verhoest, Paul en Gustaaf, zonen van Henry.

03. 1986-Heden

Marc Verhoest, zoon van Gustaaf, als telg van de vierde generatie, aan het hoofd van de onderneming. Hij leidt deze samen met zijn vrouw Magda Vandamme. Ook de kinderen Ann en Bart trekken mee aan de kar. Het team is vijftien man sterk.

"Overal waar groentes worden geteeld, komen onze machines in beeld". "Ons afzetgebied bestrijkt zowel België, Europa als de hele Angelsaksische markt (Nieuw-Zeeland, Australië, Canada, de Verenigde Staten,...). Onze installaties worden hoofdzakelijk ingezet bij het telen van prei, bloemkool en vlas, maar daarnaast hebben we onder meer ook sproeimachines, aanhang- en oogstwagens.

Hoewel standaardmachines al heel wat mogelijkheden bieden, zet het bedrijf de jongste jaren ook sterk in op maatwerk. "Het is cruciaal dat de installaties technologisch aan de huidige wensen voldoen. Belangrijk in dat kader is onder meer de hydraulische aandrijving en de sturing door PLC's. In onze magazijnen staan we zelf in voor de constructie. Daarnaast is het essentieel om een goede service te verzorgen."

Creatief inspelen op de huidige marktbehoeften, is erg belangrijk. "In dat kader moet je kunnen rekenen op het juiste personeel, maar we ervaren dat competente nieuwe krachten niet zo simpel te vinden zijn. Bovendien kraakt de landbouwsector tegenwoordig harde noten, onder meer omdat de groentetelers voor hun producten niet altijd de prijs krijgen die ze verdienen voor hun harde werk. Ons goed gevuld orderboekje is gelukkig het levend bewijs dat er nog altijd wordt geïnvesteerd in kwalitatieve machines met een correcte prijs."